JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Animale

Puiul de cioară

A fost un pui de cioară care m-a impresionat atât pe mine cât și pe Cezar, ciobănescul meu. Am dat peste el întâmplător. Viața se scurgea din corpul său cu repeziciune. Parcă știa asta. Nu se mai împotrivea. Știa că ai lui deja s-au obișnuit cu ideea morții sale. Se considera un pui părăsit și încerca să se bucure de ultimele clipe. Nu-l băga nimeni în seamă. Mai ales că era orb.

Cezar l-a simțit că-i bolnav, neajutorat, pe moarte, prin urmare nu a făcut nimic altceva decât să-l miroasă. Puiul de cioară nu a protestat deloc. Nu vedea nimic, doar simțea căldura unui bot de câine. L-am fotografiat. Apoi l-am luat în palme și am rugat pe cineva să mă fotografieze. Vroiam ca acel pui de cioară să devină o amintire. Nu eram sigur că o să moară. Însă a doua zi era deja mort, căzut pe burtă, cu aripile răsfirate, parcă într-o ultimă încercare de a-și lua zborul. Zăpada i-a acoperit o parte din penele lungi și negre.

Afaceri de familie

Știu, calitativ fotografia asta lasă de dorit. Te trimit să privești doar compoziția. Dar nici compoziția nu este poate prea interesantă. Privește mai bine la trăirea la care face trimitere această fotografie. Viața de câine este derutantă, pare apocaliptică pentru unii, dar nu este chiar așa. O mamă, pui care se simt fericiți, protejați, adulați.

În sânul acelei familii liniștea derutează dar fericește ochiul, nici unul dintre membrii ei nu simte pericolul. Viața își urmează liniștită calea.

Am observat, am scos rapid camera foto și am apăsat pe buton, fără să mă mai gândesc la ceea ce va ieși. Asta a ieșit.

Ciobănesc german

Ciobănescul german este regele câinilor de rasă. Cel puţin aşa îl consider eu. Este frumos, are privirea ageră, mirosul foarte dezvoltat şi poate face lucruri pe care mulţi alţi câini nu le pot face decât dacă sunt antrenaţi pe termen îndelungat. Dacă ar fi să-mi aleg altă rasă de câine tot ciobănesc german mi-aş alege.

Devine cel mai bun prieten dacă îl respecţi şi tratezi ca atare. Cel din imagine este ciobănescul meu, Cezar. Am multe întâmplări frumoase cu el şi a devenit protectorul şi prietenul familiei. Nu dezamăgeşte niciodată, are “studii superioare” şi încă învaţă.