JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Obiecte

Două generații

Prea multe nu sunt de spus pe marginea acestei fotografii. Ideea e că am o colecție de aparate foto vechi. Pe unul chiar îl folosesc. Mi-am cumpărat film și tot trag cadre. Acum vom vedea ce-o să iasă.

Muzeul cu vedete foto

Am trimis fotografii la Foto Club Arad pentru Salonul Internațional Ars Fotografica Arad – 2016, Ediția a XVI-a. Ediție dedicată aniversării a 110 ani de la înfiinţarea primului fotoclub în Arad. Lucrarea expusă la vernisaj o puteți observa în partea stângă din imaginea de mai jos. Am observat foarte multe lucrări reușite și pe placul meu. Din categoria monocromie au fost cele mai multe.

Foto Club Arad are și un mic muzeu cu scule și materiale foto vechi sau foarte vechi. A fost o adevărată încântare să le privesc și să-mi amintesc de vremea când expuneam, măream, developam la lumina difuză din camera mea obscură, improvizată undeva într-un colț de cameră. Vremuri frumoase. Așa mi-am amintit că undeva printr-o debara încă mai am hârtie fotografică nefolosită, multe fotografii vechi, două aparate de expunere, ambele de fabricație rusească, tăvi, pensete și mai ales zeci de filme, unele folosite dar nedevelopate.

Dar te las să-ți arunci privirea pe fosilele din domeniul fotografiei. Am scris și aici despre evenimentul de la Arad.

Muzeul de pe birou

Mi-am construit un muzeu special, chiar pe birou. Acolo nu-şi găseşte loc de parcare chiar orice obiect, însă uneori apare dezordinea, inginerul de şantier nu-i mereu prezent şi se instaurează haosul. Nu are paznic şi nici femeie de servici. Nimeni nu rupe bilete la intrare. Mai dau cu mâna, cu pămătuful sau cu peria de praf, degeaba, până nu opresc producţia şi nu mă pun serios pe ordonat lucrurile grămada se tot măreşte. Nici măcar şofer de servici nu am, pe toate le fac singur.

Te las în compania muzeului meu. Nu vei vedea chiar toate piesele, însă ceea ce se vede este de colecţie.